Тарифи на воду у Києві: у КМДА відповіли, чи буде подорожчання

У Київській міській державній адміністрації розповіли, чи варто очікувати на підвищення тарифів на водопостачання для мешканців української столиці

У Київській міській державній адміністрації розповіли, чи варто очікувати на підвищення тарифів на водопостачання для мешканців української столиці. Про це стало відомо із коментаря заступника голови КМДА Петра Пантелєєва, який він дав в інтерв'ю ТСН.

За його словами, тарифи на водопостачання не чіпатимуть. Чиновник визнав, що очищення води коштує грошей, адже для її знезараження закуповують реагенти. Також платитимуть значно більше за електроенергію. Проте, заважаючи тим умовам, у яких опинилося населення на тлі, війна підвищення тарифів — не на часі.

"Ми розуміємо, що піднімати тарифи для населення зараз просто неможливо. Люди і так платять за послуги, незважаючи на своє скрутне фінансове становище через війну. Про підвищення тарифів зараз не йдеться", - наголосив чиновник.

Заступник голови КМДА переконаний, що проблему потрібно вирішувати аналогічно тому, як діяли з тарифами на теплову енергію 2022 року, коли почалася війна. Тоді влада ухвалила рішення про мораторій на підвищення тарифів. При цьому передбачено гарантовану виплату компенсації для підприємств теплоенергетики за рахунок державного бюджету.

"Має бути консолідовано відповідальність як органів місцевого самоврядування, так і держави. Столична влада зі свого боку допомагає фінансовими ресурсами підприємствам життєзабезпечення, але певна частина цих коштів має бути компенсована за рахунок держави. Так цю проблему можна вирішити", - вважає він.

Пантелєєв звернувся до киян із проханням своєчасно передавати показники лічильників, навіть якщо споживачі не користувалися водою протягом місяця. Оскільки без даних показників закон зобов'язує виконавця послуги нараховувати за середньозваженим рівнем споживання послуги, а може істотно відрізнятися від реально спожитого.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися