У Києві не підтвердили сексуальних домагань до студенток в університеті ім. Карпенка-Карого

Викладача вишу звинувачували в сексуальних домаганнях до студенток

Національна поліція не встановила обставин, які б свідчили про те, що викладач Київського національного університету театру, кіно та телебачення імені Івана Карпенка-Карого міг вчиняти сексуальні домагання до студенток навчального закладу. Про це стало відомо з відповіді Національної поліції на запит інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна".

У відповіді Нацполіції йдеться про те, що до Шевченківського управління поліції Києва надходили повідомлення про можливі випадки сексуальних домагань у Київському національному університеті театру, кіно та телебачення імені Івана Карпенка-Карого. Звернення були внесені до журналу обліку заяв і повідомлень про вчинені злочини.

За результатами проведеної перевірки Шевченківським управлінням поліції не встановлено обставин, які б свідчили про вчинення кримінального правопорушення, відповіли у Нацполіції на запит агентства.

З огляду на це, до Єдиного реєстру досудового розслідування не було внесено відомостей.

Як повідомлялося раніше, у 2021 році ЗМІ розповідали, що викладача університету, радянського та українського актора Володимира Талашка звинуватили в сексуальному домаганні до студенток.

Згодом, 9 серпня 2021 року, Міністерство культури і інформполітики розпочало службове розслідування звинувачень і звернулося до адміністрації університету з проханням сприяти негайній і всебічній перевірці всіх фактів, викладених випускницями. 

Згодом в університеті створили робочу групу для розслідування можливих звинувачень у домаганнях. Разом з Міністерством культури група передала напрацьовані нею матеріали до Національної поліції. До січня 2023 року ні міністерство, ні університет не отримали відповіді від поліції на своєї звернення.

У листопаді 2021 року стало відомо, що Талашко звільнився з університету за власним бажанням.

Нагадуємо, що Театр на Лівому березі в Києві очолила відома акторка Олеся Жураківська. За словами Олесі Жураківської, Театр на Лівому березі буде слідувати вектору розвитку сучасного європейського театрального простору.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися