У Києві часто вибухають газові балони у будинках: у КМДА назвали причину

У Київській міській державній адміністрації назвали причину частих вибухів газових балонів у будинках української столиці останнім часом

У Київській міській державній адміністрації назвали причину частих вибухів газових балонів у будинках української столиці останнім часом. Про це стало відомо із коментаря, який дав заступник голови КМДА Петро Пантелєєв в інтерв'ю журналістам видання ТСН.

За його словами, більше 10 інцидентів із вибухом або займанням туристичних газових балонів, що сталися в столиці, були викликані грубим порушенням правил їх експлуатації. Він зазначив, що в інструкціях та на балонах є інформація про те, що їх не можна нагрівати, ставити на електроплити та тримати близько до вогню.

Самі туристичні балони не можуть несподівано вибухнути, вони тривалий час стоять на прилавках звичайних магазинів та у місцях продажу. Чиновник закликав жителів столиці не порушувати правила експлуатації і не наражати на небезпеку себе і людей поруч.

Нагадаємо, що у Київській міській державній адміністрації розповіли, чи варто очікувати на підвищення тарифів на водопостачання для мешканців української столиці. Про це стало відомо із коментаря заступника голови КМДА Петра Пантелєєва.

За його словами, тарифи на водопостачання не чіпатимуть. Чиновник визнав, що очищення води коштує грошей, адже для її знезараження закуповують реагенти. Також платитимуть значно більше за електроенергію. Проте, заважаючи тим умовам, у яких опинилося населення на тлі, війна підвищення тарифів — не на часі.

"Ми розуміємо, що піднімати тарифи для населення зараз просто неможливо. Люди і так платять за послуги, незважаючи на своє скрутне фінансове становище через війну. Про підвищення тарифів зараз не йдеться", - наголосив чиновник.

Заступник голови КМДА переконаний, що проблему потрібно вирішувати аналогічно тому, як діяли з тарифами на теплову енергію 2022 року, коли почалася війна. Тоді влада ухвалила рішення про мораторій на підвищення тарифів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися