Росія застосувала нову тактику ракетних ударів по Києву: деталі

Російські окупанти застосували нову тактику обстрілів української столиці за масованого ракетного удару 26 січня

Російські окупанти застосували нову тактику обстрілів української столиці за масованого ракетного удару 26 січня. Про це стало відомо із коментаря спікера Київської міської військової адміністрації Михайла Шаманова в ефірі національного телемарафону.

За його словами, Росія 26 січня завдала комбінованого повітряного удару по Києву, застосувавши нову тактику в кілька хвиль.

" Взагалі, якщо говорити про сьогоднішній день, Київ зазнав комбінованого повітряного удару. Вночі столицю атакували дрони, їх було близько 15, всі вони успішно збиті. Під час першої атаки жертв і влучень не зафіксовано. Вже вранці ворог атакував столицю ракетами", - сказав він . Шаманов.

Він зазначив, що ця нова тактика в кілька хвиль – спочатку вони запускають Шахеди, метою яких насамперед є виснаження сил ППО. І відповідно другою хвилею ворог вже здійснив масовану атаку ракетами різних типів.

Там були і Х-101, і Х-555, і Кинджали та Калібри. У межах Києва зафіксовано близько 20 ракет і всі вони теж були знищені.

Водночас, за його словами, ворога своїх цілей не досяг, оскільки інфраструктура Києва працює у штатному режимі, зусиллями енергетиків вдалося стабілізувати ситуацію та повернутися до графіків стабілізаційних відключень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися