Окупанти запустили на Київ ракету з імітатором ядерної бойової частини

Ракету було знищено на підльоті до Києва з південно-східного напрямку

У четвер, 26 січня, під час масованої ракетної атаки Росія знову застосувала ракети Х-55 з імітатором ядерної, так званої "спеціальної" бойової частини. Про це повідомляє Defense Express, передає NV.

За даними джерел видання, така ракета була знищена на підльоті до Києва з південно-східного напрямку. ЇЇ уламки були знайдені поблизу Борисполя.

Серед можливих причин використання таких ракет - залякування, розвідка позицій радіолокаційних станцій, помилки і корупція, а також додавання хибних цілей для відволікання українських сил ППО.

Вперше про використання Х-55 з масогабаритним макетом ядерного заряду було повідомлено 17 листопада. Пізніше цю інформацію підтвердило Міністерство оборони України на брифінгу 1 грудня. Х-55 з імітатором, як повідомляється, були знищені й у Хмельницькій та Львівській областях, за 40 і 80 кілометрів від кордону з країнами-членами НАТО.

Тобто, запуск такої ракети 26 січня - це вже щонайменше четвертий подібний інцидент.

Нагадуємо, що у поліції показали уламки збитих ракет на Київщині. За даними правоохоронців, під час ракетних обстрілів ефективно спрацювали сили Протиповітряної оборони Збройних сил України, однак в деяких населених пунктах зафіксовані пошкодження.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися