Стало відомо, скільки будинків у Києві не відключають від світла

Для рівномірних відключень усі житлові будинки поділені на групи за потужністю, яку вони споживають

Більшість будинків у Києві знеструмлюють за графіком, але залишається менше 3% будинків, у яких неможливо відключити світло через технічні особливості. Про це повідомив Сергій Коваленко, генеральний директор Yasno, на своїй сторінці у Facebook.

"Продовжуючи тему рівномірності та справедливості відключень, згадаю про будинки, підключені до ліній критичної інфраструктури. Бо якщо подивитися на пости на фейсбуці, то складається враження, наче на один будинок без світла - 10 зі світлом", - написав Коваленко.

За його словами, усі житлові будинки столиці були поділені на групи, щоб забезпечити рівномірне відключення електроенергії. Групи формуються не за кількістю будівель, а за кількістю енергії, яку вони споживають. Точна кількість будинків буде показана на інфографіці нижче. Всі вони автоматично відключаються.

Проте поза цими групами є будинки, підключені до ліній критичної інфраструктури, які не можуть бути централізовано відключені ОСР. Раніше було близько 1 500 таких будинків, але завдяки та перепідключенню до інших ліній кількість таких будинків зараз становить 750. Чотириста з них відключаються ЖЕКами, ОСББ та керуючими компаніями, щоб забезпечити подальшу стабілізацію енергосистеми.

Наразі є ще кілька будинків, які не можуть бути відключені через технічні особливості. Однак їхня частка дуже мала - менше 3%. Коваленко запевняє, що більшість будинків у Києві відключають за графіком. Однак сусідні будинки можуть мати різні графіки.

Нагадуємо. що перша в Україні газотурбінна електростанція потужністю 1 МВт була відкрита в Ірпені.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Юлия

2 лютого 2023, 08:35

Наглая ложь. Только на моей маленькой части улицы не отключаются более пятидесяти домов вообще никогда. Половину Киева,судя по комментариям на странице фейсбук ДТЭК киевские электросети, не отключают вообще никогда,за счёт того что другую половину отключают не менее ,чем на 12 часов в сутки каждый день. А потом рассказывают,что всех киевлян отключают равномерно, не более,чем на 5 часов в сутки. Киевский ДТЭК вруны и коррупционеры.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися