В Ірпені запустили в роботу потужну газотурбінну електростанцію (ФОТО)

В Ірпені розпочала роботу перша в Україні газотурбінна електростанція

Перша в Україні газотурбінна електростанція потужністю 1 МВт запрацювала в Ірпені. Мер Ірпеня Олександр Маркушин повідомив про урочисте відкриття газотурбінної електростанції, яка дозволить місту забезпечувати електроенергією значну частину критичної інфраструктури міста в разі потреби. Зокрема, це головна котельня, деякі освітні та медичні заклади.

Електростанція працює на природному газі. Це значно знижує вартість виробництва кіловату електроенергії порівняно з дизельним паливом, необхідним для генераторів.

Проект координував Андрій Герус, голова енергетичного комітету парламенту, а реалізовували австрійська компанія INNIO та офіційний дистриб'ютор її газопоршневих електростанцій Jenbacher, компанія ТОВ "КТС Інжиніринг". Проект реалізовано у співпраці з Ірпінською міською радою.

У майбутньому в Україні планується створити мережу таких малих електростанцій потужністю від кількох сотень кіловат до десятків мегават. Це зменшить навантаження на енергосистему країни, яку зараз намагається зруйнувати ворог.

Нагадуємо, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль назвав газотурбінні та газопоршневі міні-електростанції як варіанти створення альтернативної мобільної генерації на випадок, якщо наявна генерація буде пошкоджена російськими обстрілами.

Джерело: https://t.me/markushyn/3944


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися