Зеленський відреагував на скандал із зґвалтуванням дівчат у Києві

Президент України Володимир Зеленський відреагував на скандал із знущанням та насильством над дівчатами в українській столиці, яке молоді зловмисники знімали на відео та викладали у мережу

Президент України Володимир Зеленський відреагував на скандал із знущанням та насильством над дівчатами в українській столиці, яке молоді зловмисники знімали на відео та викладали у мережу. Про це стало відомо із звернення глави держави.

За його словами, за цими подіями вже розпочато кримінальне провадження. Він зазначив, що є перші затримання зловмисників. Процесуальні дії продовжуються.

"Насильства в Україні місця не буде. Окремо хочу сьогодні подякувати працівникам Національної поліції України, які швидко відреагували на ганебні факти, про які стало відомо вчора. Факти знущань з дівчат", — сказав Зеленський.

Нагадаємо, що в МВС пообіцяли швидку та вичерпну реакцію на "п'яні вечірки" у Києві із сексуальним насильством над дівчатами. Про це заявила Катерина Павліченко, заступник Міністра внутрішніх справ.

Мережею поширився контент, який шокував багатьох громадян. Адже доки українська армія бореться з ворогом-терористом на всіх фронтах, деякі особи дозволяють собі влаштовувати вечірки з алкоголем, наркотиками, зґвалтуваннями дівчат, усе знімати та викладати у соцмережі, принижуючи жертв насильства та ганьбити моральні цінності українців. Катерина Павліченко повідомила, що до справи негайно взялася Національна поліція України. Реакція буде швидкою та вичерпною.

1 лютого, у Києві проводили обшуки за адресами проживання та на орендованих квартирах організаторів "п'яних вечірок", які накачували молодих дівчат транквілізатором, ґвалтували та знімали це на відео. Поліцейські встановили причетних до злочину та місця їхнього проживання. У рамках відкритого кримінального провадження проводяться слідчі та розшукові дії.

Читайте также