Повітрофлотський проспект у Києві закликали перейменувати на проспект Європейського Союзу

Низка громадських діячів звернулася до столичної влади із закликом підтримати перейменування Повітрофлотського проспекту

Напередодні саміту Україна-ЄС низка громадських діячів звернулися до киян і столичної влади з проханням підтримати перейменування Повітрофлотського проспекту на проспект Європейського Союзу. Звернення опублікував у Twitter екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко, передає Оbozrevatel.

Представники громадськості столиці звернулися до Експертної ради, депутатів Київради та всіх киян з проханням відобразити в назвах київських вулиць рух України до Європейського Союзу. Зміну назв, які пов'язані з радянським минулим, а тим більше зі збройними силами агресора, вони вважають найкращим варіантом.

Яскравий випадок – Повітрофлотський проспект. Таку назву він отримав "на згадку про розвиток і зміцнення Червоного повітряного флоту". Спадкоємці цього "флоту" зараз обстрілюють Київ, вбивають людей та руйнують інфраструктуру.

"Переконані, що возвеличенню агресорів і убивць не місце на вулицях Києва. Натомість цей проспект є знаковим для того, щоб символізувати інтеграцію до Європейського Союзу", - написав Володимир Огризко. 

Нагадуємо, що всі нові назви перейменованих вулиць Києва зібрали за одним посиланням. Департамент суспільних комунікацій КМДА випустив брошуру, в якій зібрано всі перейменовані об'єкти вуличної мережі Києва за період з 2014 до 2022 року.

Також розпочався третій етап перейменування восьми станцій кільцевої електрички у Києві. Обрані назви відповідатимуть топоніміці столиці, а старі назви радянських часів зникнуть з транспортної карти міста.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Михаил

2 лютого 2023, 14:52

Логичнее будет переименовать в Героїв ОУН

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися