Гостомель Київської області має намір стати містом

Гостомель по числу жителів вже давно може стати містом, вважають депутати Гостомельської селищної ради

Депутати Гостомельського селищної ради звернулися до Київської обласної держадміністрації (КОДА) і в Київську обласну раду з проханням присвоїти населеному пункту статус міста в складі Бучацького району. Статус Гостомеля на сьогодні - це селище міського типу.

У своєму зверненні депутати селищної ради відзначають, що за кількістю жителів Гостомель вже давно підпадає під категорію міст обласного значення.

"Зроблено ще один крок до подолання історичної несправедливості. Ми звернулися до відповідних інстанцій з проханням надати Гостомелю статус міста. За всіма параметрами ми вже давно на це заслуговуємо, а зробимо ще більше", - написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook селищний голова Гостомеля Юрій Прилипко.

Відзначимо, що при наявності позитивного висновку обласних державних інститутів, Верховна Рада України приймає рішення про зміну статусу населеного пункту.

Як відомо, перша згадка про Гостомель датована  1494 роком. У 1614 році польський король надав селищу Магдебурзьке право. У 1866 Гостомель став волосним центром Київської губернії. У 20-х роках минулого століття - районний центр Київського округу. З 1962 року селище підпорядковувалося Ірпінській міській раді. У 2020 році була утворена Гостомельська об'єднана територіальна громада.

Як повідомляв портал "Коментарі", влада Києва збирається оскаржити рішення суду про скасування перейменування вулиць. Співробітники КМДА вже готують апеляційну скаргу щодо рішення Окружного адміністративного суду міста Києва про скасування перейменування трьох вулиць, провулка і проспекту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися