У Yasno розповіли, як формуються платіжки за світло у Києві

В енергетичній компанії-постачальнику Yasno розповіли про те, як формуються платіжки за електроенергію в українській столиці

В енергетичній компанії-постачальнику Yasno розповіли, як формуються платіжки за електроенергію в українській столиці. Про це стало відомо із офіційного повідомлення, яке опублікував генеральний директор компанії Сергій Коваленко.

За його словами, у топі звернень до YASNO у ці дні — формування суми в рахунку за світло. Він звертає увагу, що головний етап у цьому залежить не від ОСР чи постачальника, саме від споживача. Все, що йому потрібно – це своєчасно передати свідчення лічильника.

Далі справа ОСР розраховує обсяг споживання клієнта, передає дані YASNO, а там множать обсяг на тариф, враховують переплату чи заборгованість та виставляють кінцевий рахунок.

Інша ситуація у тих, хто цього не робить. За його словами: За грудень не передали свідчення 34% киян та 29% мешканців Дніпропетровщини. ОСР має розрахувати їх обсяг споживання "по середньому", такі правила. Тобто беруться показання минулих періодів та визначається середньодобове споживання. А це може суттєво відрізнятись від того, що за фактом використовував клієнт. Ось тоді і виходить історія про очікування/реальність: начебто використали електроенергії менше, а сума не змінилася або навіть зросла.

У такому разі клієнт платить всю суму, а наступного місяця своєчасно передає свідчення, і тоді буде здійснено перерахунок.

"Переплата ж за попередній місяць нікуди не подінеться - вона буде врахована в оплаті за наступний", - запевняють у YASNO.

У компанії пропонують витратити 5 хвилин щомісяця і передати свідчення. До речі, для киян 4 лютого останній день цього місяця для передачі свідчень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися