У Києві зміцнюють греблі на полігоні: у КМДА розповіли подробиці

У Київській міській державній адміністрації розповіли про те, як зміцнюють греблі на полігоні для сміття №5

У Київській міській державній адміністрації розповіли про те, як зміцнюють греблі на полігоні для сміття №5. Про це стало відомо із коментаря, який дав перший заступник голови КМДА Микола Поворозник під час виїзної наради.

За його словами, на полігоні твердих побутових відходів № 5 триває зміцнення дамб на першій і другій ділянках полігону.

Ці роботи необхідно продовжувати насамперед, щоб не допустити виникнення аварійних ситуацій та не втратити результати вже проведених заходів у рамках реконструкції та рекультивації через погодні умови.

Згідно з пунктами європейських директив у сфері поводження з побутовими відходами, влада міста Києва ухвалила рішення про безпечне закриття полігону відповідно до технологічних вимог.

Підготовчі роботи з реконструкції та зміцнення розпочалися кілька років тому, а з 2021 року розпочалася рекультивація об'єкту.

Він підкреслив, що навіть у важкий воєнний час місто докладатиме зусиль, щоб продовжити виконання цього важливого екологічного проекту.

Поворозник каже, що важливим чинником успішної реалізації проекту є продовження діалогу з громадами населених пунктів навколо полігону та їхнє інформування про етапність робіт.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися