М'яка погода у лютому дозволяє Києву вкладатися в ліміти електроенергії

Обмеження на поживання електрики залишаються

Сергій Коваленко, генеральний директор Yasno, заявив, що м'яка погода в лютому дозволяє Києву вкластися у встановлений ліміт електроенергії. Як зазначили в "Укренерго", генеруючих потужностей в системі достатньо, щоб покрити близько 80% від потреб споживачів. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За словами Коваленка, останніми днями в Києві не було аварійних відключень електроенергії. Потепління дало киянам змогу мати світло частіше.

Компанія "Укренерго" повідомила, що споживання електроенергії в Україні стало дещо нижчим, ніж на початку тижня. Повідомляється, що потужності системи достатньо для задоволення близько 80% від потреб клієнтів.

Росія почала атакувати енергетичну інфраструктуру України перед початком опалювального сезону в жовтні минулого року. З того часу їй вдалося значно скоротити виробництво електроенергії та частково порушити єдність енергосистеми України.

За даними "Укренерго", на сьогоднішній день українська енергосистема пережила 13 ракетних обстрілів та 15 атак безпілотників з боку Росії.

Киянам пояснили, чому світла в будинку немає, а платіжки ростуть. Незважаючи на обмеження електропостачання, сума платіжок за електроенергію для киян може зрости через підвищене споживання електроенергії після відновлення постачання та затримки в передачі показань лічильників.

Тому важливо використовувати електроенергію розумно, вчасно передавати показники лічильника та регулярно сплачувати рахунки відповідно до обсягу споживання.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися