Столична влада відсудила земельну ділянку на Осокорках

Влада відстояла інтереси територіальної громади Києва у судовому порядку

Департамент земельних ресурсів відстояв інтереси киян і остаточно повернув місту 74,4 гектари землі на Осокорках. Про це повідомляє Департамент земельних ресурсів ВО Київської міської ради, КМДА.

ТОВ "Агрофірма Зодіак" намагалося оскаржити накази Міністерства юстиції України та Держгеокадастру про скасування права користування 74,4 га землі. Проте Департамент відстояв інтереси киян у судовому порядку.

Північний апеляційний господарський суд відхилив апеляційну скаргу ТОВ "Агрофірма Зодіак".

Так, земля біля озера Тягле у Дарницькому районі столиці залишилася у володінні територіальної громади Києва.

Нагадуємо, що Києву повернули незаконно захоплену гідроспоруду на Дніпрі. Київській міській прокуратурі вдалося скасувати рішення про державну реєстрацію прав на гідроспоруду вздовж річки Дніпро у столиці площею майже 3 500 квадратних метрів та вартістю понад 142 млн грн.

Також у власність столичної громади повернули землі біля музею в Пирогові. У Києві відновили право територіальної громади столиці на землю поблизу Національного музею народної архітектури та побуту України в Пирогові. Задоволено позов Київської міської прокуратури про скасування державної реєстрації права оренди земельної ділянки за підприємством.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися