Під Києвом звільнили русло Десни від крижаного затору

Подробиці розповіли рятувальники

У Броварському районі Київської області підірвали кригу на річці Десна. Про це повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій України, передають "Коментарі".

За даними відомства, рятувальники за допомогою спеціального снігоболотоходу дістались до місця проведення піротехнічних робіт на річці Десна. Тут вже вдруге утворився крижаний затор, внаслідок чого значно піднявся рівень води і виникла загроза підтоплення поруч розташованих будинків.

Після проведення комплексу підготовчих заходів піротехніки підірвали кригу в руслі річки Десна. В звільнену промоїну пішла вода. Вже за декілька годин рівень води почав стабілізуватися, заявили в ДСНС.

Нагадаємо, незвичний зимовий паводок на території Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника спричинив нагромадження криги – зажори в притоці річки Прип’ять. Минулого тижня зафіксовано стрімке підняття рівня води у річці Уж, що спричинило нагромадження криги. Річка Уж протікає в межах Київської (97 кілометрів) та Житомирської (159 кілометрів) областей. Це права притока річки Прип'ять, яка впадає у Київське водосховище.

Днями під Києвом розблокували річку Десну від крижаних заторів. Роботи щодо розблокування гирла річки Десна від крижаних заторів провели в Броварському районі Київської області. Через льодохід на Десні в районі села Погреби утворився затор, який спричинив підвищення рівня води. Виникла загроза підтоплення приватних будинків, що знаходяться поблизу річки та щонайменше двадцять з них підтопило.

Для ліквідації надзвичайної ситуації створили оперативний штаб, куди увійшли представники місцевих органів влади, рятувальники, військові та поліцейські. Сапери здійснили серію підривів льодового затору на річці Десна поблизу селища Зазим’я. Внаслідок затору льоду спостерігався підйом води в районі населених пунктів Пухівка, Зазим’я та Рожни. На місці продовжують працювати моніторингові групи, які перевіряють рівень води в Десні. Після вибухів вода в річці спала на понад 30 сантиметрів.

Дивіться також відео, як підірвали кригу на річці Десна під Києвом.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися