Що побудують на Оболонському острові: плани столичної влади

У Києві з'явиться новий парк розваг - його побудують на Оболонському острові

Реконструкція знакових місць Києва триває. На черзі - Оболонський острів. На ньому столична влада планує серйозну реконструкцію - там збираються упорядкувати територію і побудувати парк розваг, який буде розділений на кілька зон. Про це передає "Наш Київ".

Так, згідно з оголошенням на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації, парк на Оболонському острові буде складатися з трьох зон - тихою, активної та транзитної. На острові планують облаштувати пляж, луг, побудувати набережну з причалом для човнів і плавучий світломузичний фонтан.

Оболонську пам'ятку облаштують велодоріжкою, встановлять фудкорт. Для любителів шашликів зведуть зону барбекю. На острові змонтують оглядовий майданчик, а також спортивні і дитячі зони.

Нагадаємо, що столична влада хоче побудувати пішохідний міст на Оболонський острів. У КМДА продемонстрували, як буде виглядати майбутній пішохідний міст між Оболонською набережною і Оболонським островом. Імовірно, новий міст і прилегла зона відпочинку повинні з'явитися вже в поточному році.

Автор проекту майбутнього моста, архітектор Андрій Миргородський, розповів, що пішохідний міст на Оболоні дозволить створити туристичний кільцевий маршрут навколо затоки. Він об'єднає набережну парку "Наталка" та новий пляж на Оболонському острові. Ще в березні 2020 року архітектор заявляв, що міст планують побудувати за рахунок інвестора. Попередня вартість конструкції - до 100 млн грн.

Як повідомляв портал "Коментарі", Київ поповниться новою визначною пам'яткою. Правда, на її облаштування піде кілька років. Про такий масштабний проект заявили в Київзеленбуді. Новий сучасний парк планують звести біля затоки Берковщина в Дарницькому районі. "Планується створення просторів як для відпочинку безпосередньо в зеленій зоні парку, так і на воді", - сказано в повідомленні. Крім пішохідних і велосипедних доріжок, в новому парку побудують прогулянкову еспланаду, відкритий амфітеатр з причалом, альтанки, комфортні зони солярію. Комунальники мають намір провести вертикальне планування території, побудувати в'їзд і автостоянку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися