У Києві та Київській області покращилась ситуація зі світлом

Подробиці розповіли в енергетичних компаніях

У Києві та на Київщині сьогодні, 5 лютого, в першу половину дня не будуть вимикати світло. Про ситуацію з обмеженнями електропостачання розповіли в компанії "ДТЕК" та держпідприємстві "Укренерго", передають "Коментарі".

За даними компанії "ДТЕК", без обмежень електропостачання в першій половині дня будуть Київ, а також Київська та Дніпропетровська області. За командою "Укренерго" ліміти споживання будуть застосовані лише з 16:00 по 20:00.

"Вийшов з ремонту один блок на тепловій електростанцій. Також завдяки відновленню трансформаторного обладнання на підстанції "Укренерго", включено в роботу ще один блок на одній з електростанцій", — заявили в "Укренерго".

Однак наявний обсяг виробленої електроенергії недостатній для покриття споживання та дефіцит потужності зберігається.

"Вироблена електроенергія розподіляється на забезпечення процесів, необхідних для роботи енергетичної та критичної інфраструктури (водоканали, котельні, лікарні), а також на покриття потреб промисловості та населення. В Одеській області зберігаються мережеві обмеження", — зазначили в "Укренерго".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві судитимуть киянина, який двічі "мінував" будівлю Офісу президента України. Обвинувальний акт відносно киянина за фактами завідомо неправдивих повідомлень про підготовку вибуху в урядовій будівлі скерувала до суду Печерська окружна прокуратура Києва. Слідство встановило, що киянин здійснив два дзвінки на спецлінію "102" про замінування будівлі Офісу президента України у Києві. Ці повідомлення він зробив через незадоволення тим, що, на його думку, занадто часто вимикали світло в його квартирі. Правоохоронці встановили особу "мінера" та затримали його.

Нагадаємо, в групі компаній "ДТЕК" прогнозують, що у Києві, Київській області та в інших регіонах України зменшиться дефіцит електроенергії завдяки імпорту з Європи. Поточна потужність на передачу електроенергії дозволяє імпортувати приблизно 500 мільйонів кіловат на годину електроенергії на місяць. Це дорівнює місячному споживанню двох мільйонів українських домогосподарств.

Читайте також, як в ДТЕК пояснили тривалість відключень світла у Київській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися