Простій транспорту під час тривог завдав Києву колосальних збитків

У Києві знижується довіра громадян до комунального транспорту

Через заборону руху громадського транспорту під час повітряної тривоги столиця зазнала збитків на 1,7 мільярдів гривень. Про це повідомляє громадська ініціатива "Пасажири Києва".

Активісти підрахували, скільки годин довелося стояти громадському транспорту і приблизну суму грошей, яку не заробили "Київпастранс" та Київський метрополітен за період дії правила. За шість місяців через повітряні тривоги громадський транспорт зупинявся на 195 годин, що призвело до фінансових втрат у розмірі 1,7 млрд грн.

За словами активістів, у цей період стало зрозуміло, що ці обмеження не гарантують безпеку людей, і пасажири часто не йшли до укриттів, а чекали, поки знімуть тривогу, або пересідали на інші види транспорту (приватні маршрутки та таксі, які ігнорують заборони).

Крім того, активісти зазначають, що це правило призвело до того, що люди втратили довіру до громадського транспорту, і все більше громадян користуються маршрутками та таксі, щоб дістатися до місця призначення. Це негативно вплинуло на доходи комунального підприємства і завдало шкоди транспортній системі міста.

Нагадуємо, що розпочався третій етап перейменування восьми станцій кільцевої електрички у Києві. Кияни вже можуть проголосувати за нові назви станцій в застосунку "Київ Цифровий". Обрані назви відповідатимуть топоніміці столиці, а старі назви радянських часів зникнуть з транспортної карти міста.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Оксана

7 лютого 2023, 21:33

Може все-таки передивитися і відмінити цей закон. Це безглуздий закон.ні від чого не спасе. Водій стоїть на місці,куди може прилетіти. А люди пересідають в маршрутки так як ніхто не чекає відбію. А ще цікаво 22 автобус замість трамваю для чого їздить? Він їздить з двома бабусями і викатує солярку. Чому не зробити як раніше до Перова,то був би прибильний маршрут

Любов

7 лютого 2023, 16:34

Не біда.Збитки комунальному транспорту хай з власної кишені заплатять ініціатори закону та депутати КиївРади,які проголосували за зупинки комунального транспорту під час повітряних тривог.Дали можливість заробити маршруткам.Хай і ті поділяться.

Пётр

7 лютого 2023, 09:16

Потери 1,7 млрд гривен за остановку транспорта во время воздушной тревоги и отправку пассажиров в поиски несуществующих бомбоубежищ. А какие потери из-за ввода ковидных спецпропусков и движение пустого транспорта по городам. Это всё о общественном транспорте. А сколько пришлось потерять пассажирам ?

КИЕВЛЯНИН

6 лютого 2023, 13:14

ВОРОВАТЬ ЧИНОВНИКАМ КМДА МЕНЬШЕ НАДО!!!!!! ТОГДА И ЗБІТКИВ НЕ БУДЕ!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися