У Києві офіційно дозволили демонтувати пам'ятники Ватутіну та Чкалову

В українській столиці дали офіційний дозвіл на знесення пам'яток комуністичним діячам Валерію Чкалову та Миколі Ватутіну

В українській столиці дали офіційний дозвіл на знесення пам'ятників комуністичним діячам Валерію Чкалову та Миколі Ватутіну – відповідне рішення було ухвалено міністерством культури та інформаційної політики України. Про це повідомив радник міського голови Дмитро Білоцерковець.

За його словами, Міська рада Києва отримала від Міністерства культури та інформаційної політики України дозвіл на демонтаж пам'ятників радянському генералу Миколі Ватутіну та радянському льотчику-випробувачу Валерію Чкалову.

Раніше у Мінкульті рекомендували владі Києва перенести пам'ятник Ватутіну до музею, а також визнати об'єкт відповідним критеріям та ознакам пам'ятника монументального мистецтва.

Нагадаємо, що нещодавно в українській столиці розпочали підготовку до демонтажу пам'ятників діячам, які пов'язані з країною-окупантом. Про це стало відомо із офіційного повідомлення, яке опублікував директор Департаменту охорони культурної спадщини Київської міської державної адміністрації Олександр Нікоряк.

За його словами, про усунення від публічного простору столиці пам'ятних об'єктів, пов'язаних з історією та культурою Росії та СРСР, говорили сьогодні на засіданні Експертної ради з декомунізації та дерусифікації при Міністерстві культури та інформполітики за участю представників КМДА, депутатів Київради, міністра культури, представників Української інституту національної пам'яті, Інституту історії України та інших спеціалістів. Зокрема, йдеться про пам'ятники Щорсу, Ватутіну, Чкалову, Пушкіну.

Читайте также