В околицях Чорнобиля живе унікальне стадо здичавілих корів (ФОТО)

На території зони відчуження живуть і пасуться унікальні тварини

В околицях Чорнобиля живуть і пасуться унікальні мешканці Чорнобильського заповідника – стадо диких корів. Моніторинг вчених і фотографії фотопасток підтверджують це, повідомляє Чорнобильський Радіаційно-екологічний Біосферний Заповідник.

Згідно з повідомленням, дві родини самоселів тримали свійських корів у місті Чорнобиль та в селі Луб’янка (в останньому було сім корів). Коли в 2016 році їх власники померли, стадо корів стало жити на волі.

Тварини належать до поширеної на Поліссі української чорно-рябої молочної породи. Перед повномасштабною війною стадо досягало 20 голів.

Оскільки їхні предки - вихідці з дикої природи, корови навчилися виживати без людей. За кілька років стадо стало настільки диким, що корови тікають у хащі, побачивши людей або транспорт.

На території зони відчуження багато покинутих будівель, у яких стадо захищається від вітру та дощу. Їжі для них достатньо на території заповідника. Навіть сніжної зими тварини розкопують копитами сухі трави.

Цих корів не треба доїти. Цикл лактації у них нормалізувався і пов'язаний з народженням телят.

З кінця 2018 року за унікальними мешканцями зони відчуження спостерігають фахівці заповідника. Ось їхній висновок: корови здорові та здатні захистити себе та своїх телят.

Раніше в Чорнобильському заповіднику показали життя диких тварин. Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник оприлюднив фото життя диких тварин.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися