Київ може втратити мільярд гривень на розвиток міського транспорту через бездіяльність КМДА

За ці гроші в Києві повинні продовжити лінію Борщагівського швидкісного трамвая до Вокзальної площі та Палацу Спорту, розробити проект лінії метро або швидкісного трамвая на Троєщину (з подальшою перспективою кредиту на будівництво).

Київ ризикує не отримати мільярд гривень від Світового банку на розвиток громадського транспорту, тому що КМДА досі не сформувала коректну заявку на надання державних гарантій, повідомив депутат Київради Максим Нефедов.

За словами депутата, щоб отримати фінансування, треба погодження Міністерства фінансів щодо державних гарантій на ці гроші. Однак такого узгодження досі немає, судячи з відповіді Мінфіну, так як до сих пір КМДА не змогла сформувати коректну заявку на надання державних гарантій.

Відзначимо, що за кредитні гроші в Києві планували продовжити лінію Борщагівського швидкісного трамвая до Вокзальної площі та Палацу Спорту, розробити обгрунтування і проект лінії метро або швидкісного трамвая на Троєщину (з подальшою перспективою кредиту на будівництво).

Відзначимо також, що ще в 2019 році між Києвом та Світовим Банком було підписано договір про розробку техніко-економічного обґрунтування для будівництва швидкісного транспортного сполучення на Троєщину. На це банк виділив 1 мільйон доларів кредитних коштів.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися