На Київщині очікуються різкі перепади рівня води на Десні

У Броварському районі на території Київської області очікуються різкі перепади рівня води на річці Десна

У Броварському районі на території Київської області очікуються різкі перепади рівня води на річці Десна протягом трьох днів. Про коливання стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Українського гідрометцентру.

Відомо, що з 10 лютого до понеділка, 13 лютого, у Броварському районі на гирловій ділянці Десни можливі різкі коливання рівнів води на 0,1-0,6 м на добу. Повідомляється про I рівень небезпеки (жовтий).

Зазначається, що надалі результатом таких коливань може бути затоплення заплави нижче за пост Літки, а також можливе початкове затоплення лівого берега заплави біля с. Літки при утриманні та посиленні льоду.

Нагадаємо, що нещодавно на території Зазимської громади на Київщині сталося підтоплення через річку Десна. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікували місцеві інформаційні ресурси з посиланням на місцевих мешканців.

Відомо, що Десна сезонно вийшла з берегів. Розповідають, що через підвищення рівня води у Десні, у деяких мешканців Пухівки вода дійшла до домогосподарств.

За словами мешканців, рівень значно піднявся лише за добу, і зараз вода продовжує підтоплювати місцевість.

Джерело: https://t.me/uhmc2022/885


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися