У Києві запрацювала автофіксація виїздів на смугу громадського транспорту: де її встановили

Тільки за півдня роботи система виявила понад 300 порушників

З 15 лютого одна зі столичних камер автофіксації почала реєструвати новий тип порушень - виїзд на смугу громадського транспорту. За перші півдня роботи вона зафіксувала понад 300 порушників. Про це передає "Наш Київ".

Як уточнив начальник Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, камера встановлена на бульварі Дружби народів, 36. Штраф за виїзд на смугу громадського транспорту складає 510 гривень. Тільки півдня роботи камери поповнили бюджет на 150 тисяч грн.

Білошицький пояснив, як камера відрізняє водіїв, які вирішили проїхатися по автобусній смузі, від тих, хто повертає або не встиг перебудуватися в свою смугу.

"Є певна ділянка на смузі для руху громадського транспорту, який не передбачає подвійного трактування. Ніхто не виїжджає на нього, щоб повернути", - розповів він.

Відзначається, що камера обладнана інтелектуальними функціями, що дозволяють розрізняти автобуси і тролейбуси від легкових автомобілів.

Після фіксації порушення інформація потрапляє в центр обробки даних, де інспектори звіряють дані про машину порушника з фото і відео, накладають на постанову електронний підпис, після чого відправляють в друк і електронний кабінет водія.

У планах правоохоронців установка 200 камер по всій Україні. Однак камери, які здатні фіксувати виїзд на смугу громадського транспорту, будуть тільки в столиці.

Як повідомляв портал "Коментарі", за перші чотири дні роботи системи автофіксації на дорогах Києва водії стали порушувати швидкісний режим на 40 відсотків рідше. Про це розповів глава МВС Арсен Аваков в парламенті. Депутатам він показав, як система автофіксації дисциплінувала водіїв на дорогах Києва. За перші чотири дні роботи камери автофіксації "зловили" 180 тисяч порушників. Деякі з них попалися в об'єктив кілька разів поспіль. Всі ці водії перевищили швидкість і незабаром отримають повідомлення з вимогою заплатити штраф.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися