В'язницю під Києвом виставили на аукціон

Ціна на в'язницю в смт Коцюбинське стартує з 220 млн грн

В Україні стартувала програма Міністерства юстиції з розпродажу в'язниць. Першим на аукціон виставили "Ірпінський виправний центр (№ 132)", який знаходиться в смт. Коцюбинське Київської області. Ціна на будівлю стартує з 220 211 588 грн. Якщо хочете придбати в'язницю у власність є 26 днів, щоб зробити ставку.

У Фонді державного майна відзначили, що об'єкт приватизації являє собою комплекс будівель та споруд загальною площею 28 141,7 кв м і знаходиться в самому центрі Коцюбинського - на вулиці Залізничній, 1. Загальна площа ділянок, займаних установою, - 8,3 га.

"Перший пішов! "Великий розпродаж в'язниць" дійшов до етапу першого аукціону. Якщо хтось має зайвих 220 млн гривень і хоче придбати невелику в'язницю в декількох кілометрах від Києва - welcome", - такий запис на своїй сторінці в Facebook зробив глава Мін'юсту Денис Малюська.

Він нагадав, що 70% надходжень від продажу будуть витрачені на розвиток нової тюремної інфраструктури, яка буде відповідати європейським стандартам. 30% - поповнить державний бюджет.

Вважається, що об'єкт має прекрасний інвестиційний потенціал. Навколо зведений новий житловий масив, поруч - великий парк. Підведені всі комунікації - водовідведення та водопостачання, електрику тощо. Відстань до столичної станції метро "Академмістечко" - всього 6 км. Поруч є залізнична гілка і станція "Біличі", що дозволить новому власнику забезпечити чудову логістику.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, якою була заробітна плата міністра юстиції України Дениса Малюська в грудні 2020 року і січні 2021 року. За два місяці зими глава міністерства заробив понад 130 тисяч гривень без урахування  податків.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися