Синоптики розповіли, якою буде погода у Києві на вихідні

Очікується тепла погода, але з поривами вітру

Погода в Україні у суботу, 21 грудня, буде теплою, але з поривами вітру. Опади можливі лише у західних областях. Про це повідомляє на своїй сторінці синоптик Наталка Діденко

Найтепліше буде на півдні України. На Одещині та Миколаївщині очікується +9...+11 градусів. Водночас, вітер задуватиме з південного заходу і часом буде поривчастим і сильним.

У Києві вихідними потепліє до +7...+9 градусів. Проте потепління очікується з хмарами та вітром. Також 17 та 18 грудня в Україні зафіксували кліматичні рекорди. За даними Укргідрометцентру, 18 грудня став найтеплішим днем у грудні за всю історію багаторічних спостережень. У Києві максимальна температура становила 15,2 градуса. Попередній рекорд (14,7 градуса) був 5 грудня 2008 року.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", зима в Україні зменшиться на цілий місяць і стане теплішою. Завідувачка відділом прикладної метеорології та кліматології Українського науково-дослідного гідрометеоінституту Віра Балабух розповіла, що підвищення середньої температури за рік на 0,1 градуса подовжує тривалість теплого періоду на один день. Тобто, середня температура в Україні до кінця століття зросте на 3,2 градуси за рік, тривалість теплого періоду порівняно з сьогоднішнім може вирости на цілий місяць. Це означає, що за сто років зима в Україні скоротиться на 32 дні. До того ж вона буде менш суворою.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися