У Києві збираються робити енергомодернізацію будинків: як подати заявку

В українській столиці збираються здійснювати проект з енергетичної модернізації житлових будинків

В українській столиці збираються здійснювати проект із енергетичної модернізації житлових будинків. Про це стало відомо із офіційного коментаря, який дав заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв.

За його словами, йдеться про міську конкурсну програму співфінансування енергоефективних робіт 70/30. За цією програмою 70 відсотків робіт фінансує місто, 30 відсотків – мешканці будинків ОСББ та ЖБК. Пантелєєв зазначив, що цього року виконуватимуть і проекти, які перемогли у 2022 році, але в результаті так і не розпочалися.

У КМДА киянам нагадали, що завдяки програмі у житлових будинках співвласники можуть виконати такі роботи: встановлення, капремонт та реконструкцію теплових пунктів; капремонт та утеплення фасадів, капремонт та теплоізоляцію дахів та підвальних перекриттів, заміну вікон та дверей на енергозберігаючі в місцях загального використання, капремонт (реконструкцію, модернізацію) внутрішньобудинкових інженерних мереж, встановлення будинкових лічильників теплової енергії та/або гарячої води, капремонт ) систем електричного освітлення із заміною освітлювальних приладів у місцях загального користування енергоефективними та/або з встановленням датчиків руху для регулювання освітленості у місцях загального користування, реконструкцію або технічне переоснащення систем електропостачання та/або теплопостачання та/або гарячого водопостачання з використанням відновлюваних або альтернативних джерел енергії , капремонт (реконструкцію, технічне переозброєння) внутрішньобудинкового електричного обладнання; інші енергоефективні заходи.

До проекту, згідно з положенням про конкурс, необхідно додати пакет документів: техніко-економічне обґрунтування проекту; документ, що підтверджує повноваження особи на підписання проекту, документи, що підтверджують наявність одного або декількох видів гарантування оплати, витяг з протоколу загальних зборів співвласників, що підтверджує їх рішення брати участь у конкурсі, проектно -кошторисну документацію (робочий проект) та позитивний експертний звіт напрямів (видів робіт), що у рамках проекту передбачається виконати за рахунок коштів бюджету Києва; копії Статуту ОСББ/ЖБК.

Прийом проектів для участі у конкурсі здійснюватимуть спеціалісти Департаменту житлово-комунальної інфраструктури виключно за попереднім записом – щодня з 08:40 до 11:40 за адресою: вул. Велика Житомирська, 15А, каб. 9. Записатися для подання проектної пропозиції можна за телефоном: (044) 279-81-86.

До розгляду приймаються ті проекти, які мають повний комплект документів. У разі відсутності будь-якого документа з переліку проект не приймається до розгляду та повертається до представника ОСББ/ЖБК.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися