Мешканцям Київської області та Києва пообіцяли не відключати світло

Що відомо про ситуацію в енергосистемі

У Києві сьогодні, 17 лютого, проводять заміри електроспоживання. Про це розповіли в компанії "ДТЕК", передають "Коментарі".

За даними енергетиків, в столиці 17 лютого "Укренерго" визначатиме актуальні показники споживання електроенергії. Через це у Києві не будуть застосовуватись стабілізаційні та екстрені відключення світла.

"Це допоможе визначити більш коректні ліміти під час застосування графіків. Однак внаслідок пошкодження мереж "Укренерго" в деяких енерговузлах столиці можливі відключення за графіком", — попередили в "ДТЕК".

Киянам радять в разі відключення світла перевірити інформацію на сайті "ДТЕК Київські електромережі". Електропостачання може зникнути через аварію або через мережеві обмеження.

Водночас, в Київській області сьогодні, 17 лютого, відключення світла не планують. Однак внаслідок пошкодження мереж "Укренерго" в деяких енерговузлах можливі відключення за графіком.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві судитимуть киянина, який двічі "мінував" будівлю Офісу президента України. Обвинувальний акт відносно киянина за фактами завідомо неправдивих повідомлень про підготовку вибуху в урядовій будівлі скерувала до суду Печерська окружна прокуратура Києва. Слідство встановило, що киянин здійснив два дзвінки на спецлінію "102" про замінування будівлі Офісу президента України у Києві. Ці повідомлення він зробив через незадоволення тим, що, на його думку, занадто часто вимикали світло в його квартирі. Правоохоронці встановили особу "мінера" та затримали його.

Нагадаємо, в групі компаній "ДТЕК" прогнозують, що у Києві, Київській області та в інших регіонах України зменшиться дефіцит електроенергії завдяки імпорту з Європи. Поточна потужність на передачу електроенергії дозволяє імпортувати приблизно 500 мільйонів кіловат на годину електроенергії на місяць. Це дорівнює місячному споживанню двох мільйонів українських домогосподарств.

Джерело: https://t.me/dtek_ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися