У Києві відновили роботу трамваї та тролейбуси

У владі заявили про подолання транспортної кризи

У Києві весь електротранспорт відновив роботу та повернувся на свої маршрути. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію мерії столиці та Київську міську військову адміністрацію (КМВА).

За словами керівника КМВА Сергія Попко, відновити роботу трамваїв та тролейбусів у Києві дозволила ефективна робота влади міста, енергетиків та ремонтних бригад. У столиці поступово поверталися до відновлення руху міського наземного електротранспорту.

"Протягом останніх днів, по черзі запускалися окремі лінії трамваїв та тролейбусів. А сьогодні весь електротранспорт столиці повернувся на свої маршрути!", — прокоментував Попко.

Посадовець зазначив, що зараз у Києві на 46 тролейбусних маршрутах працює майже три сотні одиниць транспорту, а на 32-х трамвайних – 195.

"Ми подолали важку транспортну кризу. Відновлення стабільного життя столиці України — це ще один невеликий, але важливий крок до нашої майбутньої Перемоги", — наголосив начальник КМВА.

Нагадаємо, 23 грудня 2022 року через дефіцит електроенергії роботу трамваїв та тролейбусів зупинили. На маршрутах наземного електротранспорту працювали автобуси. Загалом столиця жила без електротранспорту майже два місяці.

Раніше мер Києва Віталій Кличко повідомив про відновлення 31 тролейбусного в 13 трамвайних маршрутів. Сьогодні, 17 лютого, в столиці відновили роботу ще 19 тролейбусних та чотири трамвайних маршрути.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві судитимуть киянина, який двічі "мінував" будівлю Офісу президента України. Обвинувальний акт відносно киянина за фактами завідомо неправдивих повідомлень про підготовку вибуху в урядовій будівлі скерувала до суду Печерська окружна прокуратура Києва. Слідство встановило, що киянин здійснив два дзвінки на спецлінію "102" про замінування будівлі Офісу президента України у Києві. Ці повідомлення він зробив через незадоволення тим, що, на його думку, занадто часто вимикали світло в його квартирі. Правоохоронці встановили особу "мінера" та затримали його.

Читайте також, що мешканцям Київської області та Києва пообіцяли не відключати світло.

Джерело: https://t.me/VA_Kyiv/953


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися