У Києві з'явилися перші проліски (ФОТО)

Де побачили весняні квіти у столиці в лютому

У Дніпровському районі Києва з'явилися перші проліски. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ).

За даними екологів, весняні квіти помітили у Києві у Гідропарку. "Значить незабаром весна. Перші дні із сонцем у середині лютого розбудили до життя ранні проліски. Вони з'явилися у Києві, у Гідропарку. Це ще навіть не оформлені квіти, а перші паростки", — прокоментували в КЕКЦ оприлюднені фото.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в кількох столичних парках представники Київського еколого-культурного центру разом з дітьми розвісили штучні гніздівлі для сов, хижих птахів та дуплянки для синичок. Екологи зазначили, що через вирубку старих, сухостійних та дуплястих дерев в парках Києва стало дуже мало пташок, які гніздяться в дуплах старих дерев. Мова йде про дятлів, сов, синичок, а також про кажанів та білок. Для фауни київських парків та скверів це спричинило спустошливі наслідки.

Нагадаємо, на Київського міського голову Віталія Кличка подали заяву в Національне агентство з питань запобігання корупції через скандальну передачу в оренду землі в Оболонському районі столиці. Скандал виник через передачу в оренду землі в парку "Наталка". Подробиці — за посиланням.

Дивіться також фото, як в Обухівському районі Київської області звільнили птахів з крижаної пастки



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Олена

17 лютого 2023, 11:54

..так скоро весна. Але мова не про ПРОЛІСКИ, а про ПІДСНІЖНИКИ. Проліски - це не переклад слова "підсніжник", до того ж, проліски мають зовсім інший вигляд: сині дрібні квіточки у гроні. Непогано, якби автори публікацій хоч трохи розвивались інтелектуально, зараз це не важко.

Наталія

17 лютого 2023, 11:44

Це підсніжники.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися