У Києві та Київській області змінили правила рибальства

Що треба знати рибалкам

У Києві, Київській області, а також в інших регіонах України внесли зміни в правила рибальства. Про це інформують "Коментарі" з посиланням на Державну екологічну інспекцію Столичного округу.

За даними відомства, у водоймах України з 15 лютого до 31 березня заборонили виловлювати щуку. Таку заборону ввели через нерест риби.

"Заборона стосується всіх рибогосподарських водних об’єктів, а також риболовлі на зимувальних ямах. За незаконне добування щуки передбачено покарання від адміністративної до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків", — попередили рибалок у Державній екологічні інспекції Столичного округу.

Штраф за один незаконно виловлений екземпляр щуки становить — 3468 гривень, додали у відомстві.

Нагадаємо, в Україні набули чинності нові правила любительського і спортивного рибальства. Їх розробили для покращення умов рибальства і підводного полювання, а також результативності заходів з охорони біологічного різноманіття іхтіофауни українських водойм. Рибалок закликали дотримуватися норм вилову риби. В Державному агентстві меліорації та рибного господарства України оприлюднили нові норми вилову дозволених видів водних біоресурсів на одного рибалку за добу. Подробиці — в нашому матеріалі.

Крім цього, у Київській області під час дії воєнного стану заборонили полювання. В якості винятку дозволено полювання для регулювання чисельності окремих мисливських видів звірів. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Вишгородському районі Київської області врятували рибалок у Київському водосховищі. Рятувальники доправили до берега одинадцять рибалок, які дрейфували на крижині. Група рибалок дрейфували на крижині у Вишгороді.

Читайте також, де у Києві виявили масштабний незаконний продаж риби.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися