Вулиці Петрівській у Києві повернули історичну назву

Користувачі "Київ Цифровий" підтримали повернення історичної назви вулиці Петрівській

У Шевченківському районі Києва вулиці Петрівській повернули історичну назву Вознесенський Яр. Про це повідомляє Київська міська рада, передають "Коментарі".

У Київраді зазначили, що у червні минулого року експертна комісія затвердила перелік об'єктів міського підпорядкування, яким варто повернути історичні назви, що відображають унікальні риси минулого та становлять значну цінність для історії топонімічного ландшафту міста Києва. 

Вулиця Петрівська була названа у 1907 році на честь 200-річчя візиту російського царя Петра І до Києва. З другої половини 19 століття до 1907 року вулиця мала назву Вознесенський Яр. Назва походила від місцевості, через яку пролягає вулиця.

З метою деколонізації топоніміки столиці та відновлення і збереження історично сформованих топонімів 13 563 користувачів підтримали повернення історичної назви вулиці - Вознесенський Яр шляхом онлайн-голосування у додатку "Київ Цифровий".

На основі результатів голосування та експертних висновків депутати Київської міської ради підтримали рішення про повернення історичної назви.

Нагадуємо, що Департамент суспільних комунікацій КМДА випустив брошуру, в якій зібрано всі перейменовані об'єкти вуличної мережі Києва за період з 2014 до 2022 року.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися