Київська область повернеться до адаптивного карантину

Базовим рівнем епідеміологічної небезпеки буде вважатися жовтий

Київщина перейде на адаптивний карантин. Про те, що Україна повертається до моделі адаптивного карантину заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Це означає, що в межах області буде встановлюватися той чи інший рівень карантину в залежності від епідемічної ситуації. Нові правила почнуть діяти по території всієї країни вже з 24 лютого. Кабмін вже схвалив перехід до такого виду карантину.

"Як і влітку, передбачається чотири рівні епідемічної небезпеки, кожен з яких має чіткі обмеження і критерії визначення. Хочу підкреслити, що рішення наберуть чинності через тиждень, тому всі українці зможуть завчасно з ним ознайомитися", - зазначив Денис Шмигаль.

Базовим рівнем для всієї країни по початку буде жовтий рівень, який будуть змінювати диференційовано по областям в залежності від числа нових випадків зараження. Таке уточнення зробив глава українського Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов.

"У ньому будуть діяти обмеження, які діють в Україні після жорсткого зимового карантину. Більш того, ми зробили деякі послаблення. Наприклад, буде вирішуватися проведення масових заходів, якщо для однієї людини передбачатися 4 квадратних метра площі або з наповненістю залу до 50%. Вирішуватися відвідування навчальних закладів групами більше 20 чоловік. Під час проведення матчів командних ігрових видів спорту можуть бути присутніми глядачі, але з певними обмеженнями за кількістю заповнених місць. Дозволено працювати ресторанам, кафе, барам і столовим до 24 годин", - зазначив Максим Степанов.

Разом з тим, на червоному рівні, як повідомив міністр охорони здоров'я, будуть вводитися жорсткі карантинні обмеження, за прикладом січневого карантину. Право вводити в регіоні червоний рівень отримала Державна комісія з питань ТЕБ та НС.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Міносвіти розповіли, як під час оновленого карантину будуть працювати дитячі садки, школи, університети. У міністерстві додали, що позиція щодо очного навчання учнів початкової школи залишається незмінною.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися