Генерал оцінив загрози наступу окупантів на Київ з боку Білорусі

Як українські військові оцінюють ситуацію

Командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв розповів про рівень військової загрози з півночі. Про це він розповів у відеокоментарі.

"Ми оцінюємо рівень військової загрози з урахуванням тих сил, які зараз перебувають на території Білорусі. Цих сил недостатньо для сухопутного наступу на цей час, але те, що може статися в майбутньому, це все залежить від намірів противника", — прокоментував Наєв.

За його словами, українським військовим вдалося значно укріпити північний кордон України.

"Ми утворили систему інженерних загороджень, зокрема мінно-вибухових, у десятки разів збільшивши їх насиченість вздовж державного кордону. Сформували систему оборонних рубежів і позицій", — додав командувач Об’єднаних сил ЗСУ.

Окрім того, українська воєнна розвідка цілодобово спостерігає за російськими військами на території Білорусі та за спробами російських окупантів повністю залучити білорусів до війни проти України. На думку представника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрія Черняка, попри те, що Білорусь підтримує Росію, водночас усіма способами намагається утриматися від приєднання до війни.

"У найближчі два-три тижні ані сил ні засобів для вторгнення з території Білорусі у росіян не існує, — заявив Черняк.

Однак, білоруські війська будуть змушені підкоритись наказу Лукашенка та загроза їхнього вторгнення в Україну зберігається, вважає посадовець.

Нагадаємо, що в підрозділах Угруповання сил та засобів оборони Києва створили мобільні вогневі групи для знищення ворожих дронів-камікадзе типу "шахед". Це підготовлені екіпажі на легкових автомобілях підвищеної прохідності, озброєні великокаліберними кулеметами та оснащені тепловізійними прицілами, а також іншими приладами виявлення цілей.

Окрім того, в Чорнобильській зоні та біля кордону з Білоруссю посилили контроль. Ухвалено рішення щодо посилення збору відеоматеріалів безпосередньо в Чорнобильській зоні, в зоні кордону. Тут встановили сучасні камери, що дозволяють українським військовим та правоохоронцям аналізувати всю отриману інформацію і своєчасно вживати дії для захисту нашої держави.

Дивіться також фото, як на кордоні з Білоруссю провели навчання сил оборони Києва.

Читайте также