У Києві відслужили панахиду по Героям Небесної сотні

День пам'яті Небесної Сотні відзначається щорічно 20 лютого - в 2014 році в цей день на Майдані загинуло найбільше протестуючих

У Києві пройшли заходи, присвячені загиблим на Майдані в 2014 році. Зокрема, на алеї Героїв Небесної Сотні в Києві відслужили панахиду за загиблими під час Революції Гідності.

Більше сотні людей прийшли в храм Архістратига Михаїла та українських новомучеників УГКЦ, щоб вшанувати пам'ять Небесної Сотні. Люди тримали в руках квіти, лампадки і українські прапори. Панахиду відслужили священики Православної церкви України і Української греко-католицької церкви.

"Краще пам'яті героїв Небесної Сотні - це не встановлення пам'ятників, а пошук і відновлення правди і свободи, тобто того, за що вони загинули. Пам'ять про учасників революції не помре, поки в кожному з нас живе гідність" - сказав настоятель храму Петро Жук.

У церемонії також брала участь міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна. Вона зазначила, що події лютого 2014 стали визначальними в історії України, і в той же час вони дуже трагічні для сімей, які під час Революції гідності втратили своїх близьких.

На заході кілька людей розгорнули прапори Білорусі - вони вшанували пам'ять білоруса Михайла Жізневського, який загинув в січні 2014 року.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що, згідно з результатами опитування, українці підтримують Революцію Гідності і вважають, що вона поміняла країну на краще.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися