У Київській області анонсували заміри навантаження на електромережі

Що треба знати мешканцям

У Київській області проведуть тестові заміри навантаження на електромережі. Про це повідомив Броварський міський голова Ігор Сапожко, передають "Коментарі".

За його словами, у вівторок, 21 лютого, у Київській області будуть проводитися тестові заміри навантаження на електромережі. Через це буде повністю знято обмеження споживання електроенергії, а отже протягом доби не вимикатимуть світло. Відповідно, не відключатимуть електроенергію і в Броварах.

"У нашій громаді 22 лютого, на один день, у вечірній час буде включено вуличне освітлення, а також надано доручення ЖЕКам, ОСББ та іншим управляючим компаніям забезпечити освітлення сходових клітин та прибудинкових територій", — заявив мер Броварів Ігор Сапожко.

Використання електрики мешканцями громади для побутових потреб здійснюється у звичному режимі, додав Броварський міський голова.

В "Укренерго" заявили, що споживання електроенергії поступово збільшується, що типово для початку робочого тижня, але дефіцит потужності в енергосистемі відсутній і наразі не прогнозується. Зараз в Україні працюють всі види електростанцій в енергосистемі. Через сприятливі погодні умови та поступове зростання світлового дня збільшилась робота електростанцій з відновлюваних джерел енергії. Ліміти споживання до областей не доводились, але при зміні ситуації в енергосистемі та різкому зростанні споживання можливе застосування відключень світла.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв розповів про рівень військової загрози з півночі. Українські військові оцінюють рівень військової загрози з урахуванням тих сил, які зараз перебувають на території Білорусі. Подробиці про можливий наступ російських окупантів на Київ — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, що в підрозділах Угруповання сил та засобів оборони Києва створили мобільні вогневі групи для знищення ворожих дронів-камікадзе типу "шахед". Це підготовлені екіпажі на легкових автомобілях підвищеної прохідності, озброєні великокаліберними кулеметами та оснащені тепловізійними прицілами, а також іншими приладами виявлення цілей.

Читайте також, що в Чорнобильській зоні та біля кордону з Білоруссю посилили контроль



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися