Погода у Києві та Київській області різко погіршилась

Про що попередили метеорологи

Погода у Києві та в Київській області значно погіршилась. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію "Укргідрометцентру".

За прогнозами синоптиків, в Київській області, в понеділок, 20 лютого, до кінця доби будуть штормові пориви вітру зі швидкістю 15-20 метрів на секунду, а протягом доби у вівторок, 21 лютого, вітер посилить до 17-22 метрів на секунду. Через це в регіоні та у столиці оголосили перший рівень небезпечності.

У вівторок, 21 лютого, у Києві та області буде хмарна, дощ, а вночі — мокрий сніг. Температура по регіону вночі коливатиметься від нуля тепла до п’яти градусів тепла. У Києві вночі — один-три градусів тепла. Вдень температура повітря в Київській області — від трьох до восьми градусів тепла, у столиці — від п’яти до семи градусів тепла.

Метеорологи закликали під час сильних поривів вітру щільно закривати вікна в будинках, на вулиці триматися подалі від дерев, рекламних конструкцій, ліній електропередач та інших опор. Окрім того, погіршення погоди може призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць.

Нагадаємо, столичні комунальники вирізали в Солом’янському районі Києва десятки старих дерев у парку "Відрадний". Це був старий яблунево-грушевий сад. Деякі кияни такими діями обурені.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в кількох столичних парках представники Київського еколого-культурного центру разом з дітьми розвісили штучні гніздівлі для сов, хижих птахів та дуплянки для синичок. Екологи зазначили, що через вирубку старих, сухостійних та дуплястих дерев в парках Києва стало дуже мало пташок, які гніздяться в дуплах старих дерев. Мова йде про дятлів, сов, синичок, а також про кажанів та білок. Для фауни київських парків та скверів це спричинило спустошливі наслідки.

Читайте також, де у Києві в лютому з'явилися перші проліски 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися