На вулицях Києва з'явиться електробус

Фахівці перевірять роботу електробуса при низьких температурах

Найближчі два дні на автобусних маршрутах № 24 і № 55 буде працювати електробус. Оскільки екотранспорт буде працювати в рамках експерименту, пасажирів на рейси не допустять. Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр густіла.

Чиновник зазначив, що оновлення парку громадського транспорту є одним з пріоритетів міської влади.

"Тестування електробуса на маршруті загального користування для нас є важливим кроком", - зазначив заступник голови КМДА.

Тестований електробус був виготовлений в Білорусі. Зараз фахівці оцінять ефективність роботи електробуса  взимку при низькій температурі повітря. Заступник голови КМДА підкреслив, що мова йде саме про тестування, а не про закупівлю зазначеної моделі електробуса і саме у цього виробника. У КМДА нагадали, що всі закупівлі в місті відбуваються тільки за результатами відкритих конкурсних торгів.

Відзначимо, що це вже не перша обкатка електробусів в Києві. Раніше тести в столиці проводилися з електробуси китайського виробництва.

Перевагою електричних автобусів називають їх екологічність. А до недоліків відносять вартість - один електробус коштує близько 15 млн грн, що фактично у два рази перевищує вартість класичного автобуса на дизельному паливі. Проте, в плани влади входить поступове впровадження екотранспорта в столиці.

Як повідомляв портал "Коментарі", компанія бізнесмена Ілона Маска Tesla працює над розробкою нового електромобіля, якій буде коштувати набагато дешевше всіх попередніх моделей.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися