У Києві значно зріс рівень захворювання на грип та ГРВІ

Що відомо про епідситуацію в столиці

У Києві за тиждень зафіксовано значне зростання рівня захворюваності на грип, гострі респіраторні вірусні захворювання (ГРВІ). Про це інформують "Коментарі" з посиланням на повідомлення державної установи "Київський міський центр контролю та профілактики хвороб МОЗ".

За минулий тиждень у Києві зафіксували майже 11,5 тисячі хворих на грип та ГРВІ. За сім днів показник рівня захворюваності зріс на 17%. Зростання кількості хворих фіксують серед дорослих та дітей. За тиждень у столиці захворіли майже понад 5,5 тисячі дітей та майже 6 тисяч дорослих, зростання на 13,8% та на 20,1% відповідно. Рівень захворюваності у столиці зараз нижчий епідемічного порогу на 51,2%. Однак у Києві зросла загальна госпіталізація серед дитячого та дорослого населення. До медичних закладів за останній тиждень госпіталізовано 300 пацієнтів, з них 119 – діти.

У столиці за тиждень виявили 603 нових випадки захворювання на коронавірус. Серед захворілих 363 жінки віком від 19 до 87 років та 240 чоловіків від 18 до 90 років, а також 34 дівчинки від 3 місяців до 17 років і 40 хлопчиків від 5 місяців до 17 років. Із них 96 осіб госпіталізували. Окрім того, захворіли 19 медичні працівників.

Найбільше випадків захворювання на СОVІD-19 зареєстрували у Дарницькому районі Києва – 146, у Дніпровському – 84, у Деснянському – 81 та Святошинському – 59 випадків. За тиждень у столиці померли від коронавірусу дев’ятеро людей, одужали — 422 людини.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській обласній дитячій лікарні почала працювати власна киснева станція. У КНП КОР “Київська обласна дитяча лікарня” провели роботи з реконструкції централізованої подачі кисню. Після завершення робіт кисневу станцію встановили на облаштований майданчик та ввели в експлуатацію. Реконструкцію кисневої станції в медичному закладі провели завдяки підтримки Червоного Хреста.

Читайте також, що у Києві затримали учасників масштабної схеми виготовлення та розповсюдження фальсифікованих ліків.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Виктория

22 лютого 2023, 08:40

Как лечить простуду в домашних условиях https://dnsp.com.ua/g22689346-lechenie-prostudnyh-zabolevanij

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися