Кияни вимагають від Кличка захистити парк "Наталка" від забудови

До столичної влади звернулись з петицією

Громада і представники ГО "Парк Наталка" виступають категорично проти проїзду через парк автівок та облаштування парковки для відвідувачів "спортивно рекреаційного комплексу" біля кесону. Про це йдеться у відповідній петиції, зареєстрованій на офіційному сайті Київської міської ради, передають "Коментарі".

Авторка петиції №11777 Богдана Бесчастна вимагає від столичної влади зберегти парк "Наталка" для відпочинку — без генделів, проїзду автомобілів і парковки посеред парку. Водночас, кияни не проти реконструкції кесону як громадського простору та створення "спортивно-рекреаційного комплексу" доступного для його відвідування пішки.

Після передачі в оренду ТОВ "Гювексхаус" земельної ділянки для культурно-оздоровчих потреб, рекреаційних, спортивних і туристичних цілей на Оболонській набережній, 18 під кесоном і суміжними з ним спорудами у киян є питання щодо законності перебудови цих споруд.

"Обурює громаду також ціна оренди за один з найкращих земельних активів міста, яка склала за 1,28 га земельної ділянки суміжної з парком "Наталка" всього лише 270 892, 81 грн у рік, що становить орієнтовно 22 000 грн у місяць!" — йдеться в петиції.

Також у киян є питання, чи порушив при ухвалі цього рішення Київський міський голова принципи уникнення конфлікту інтересів, коли зізнався, що має з власником кесону особисті дружні відносини.

"Парк "Наталка" з самого початку свого створення позиціонувався як парк без комерції у будь-якому її прояві. Це існуючий суспільний договір між міською владою та громадськістю", — нагадала авторка петиції.

Київську міську раду та Київського міського голову Віталія Кличка закликали зберегти парк "Наталка" як парк відпочинку. Для реалізації цього необхідно встановити відповідні обмеження, які закріпити належним правовим чином.

Нагадаємо, на Київського міського голову Віталія Кличка подали заяву в Національне агентство з питань запобігання корупції через скандальну передачу в оренду землі в Оболонському районі столиці. Скандал виник через передачу в оренду землі в парку "Наталка". Подробиці — за посиланням. У Київській міській раді стверджують, що землю передали в оренду цілком законно.

Читайте також, що у Києві розробили концепцію скверу, що поблизу станції метро "Героїв Дніпра", та дивіться фото.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Федр Єзопович Глібовський

21 лютого 2023, 22:06

:((( Якось муха цокотуха- до природи добродуха написала до чка-чка видатного павучка : З виду ти то красень видний, но в душі ой-йой жадібний! Мало грошей від свічок? Парк спіймав на свій гачок? Під свій шарм усіх поклав? В павутиння всіх піймав? Під застройку все віддаш ! Мушкам ж копійчину даш! Окуповуєш ти нашу хату... знищив вже краси багато - Ти не "сер" нам, пересічним "Наталчанам" горемичним... Все що сказано рахуй бла-бла, Бо із рфашистами давно вже війна... Б'ють герої ЗСУ окупантів на фронті, Щоб зникли орки на Божому горизонті! Переможуть, я знаю,у хлопців вийде! В Україну знову мир добрий прийде!!! Й павуки жадібні, з життя нашого відійдуть Бо їнакше за орко"карабликом" швидко їх відійшлють... Мир та добробут дому нашому! Все буде Україна! Чи це не по Вашому? :)))

OBZ

21 лютого 2023, 08:56

OBZ===organizacuia bor''bu so zlom////////////////////////////////////// Зеленский: Украина работает над поставкой «вооружения, которого еще не было в пакетах поддержки»..........."УКРАЇНА БУДЕ МАТИ ВСЕ НЕОБХІДНЕ, ЩОБ ПЕРЕМОГТИ У ВІЙНІ": ЄРМАК ПРО ВІЗИТ БАЙДЕНА..........1=oe SENTIABRIA 2023 GODA===ETO DOSTATOCHNUI SROK CHTOBU VOSSTANOVIT'' LINIIU 24.02.22 I ESLI ETO BLAGO NE UDAST''SIA OSUSHESTVIT'' TO NEOBXODIMO PEREXODIT'' V =GLUXUIU OBORONU= NA VES'' PERIOD SHUZNI I VLASTI FIURERA PUTINA......PUTIN MOSHET VOEVAT'' DO 2040=GO GODA.......Путін найближчим часом може мобілізувати ще сотні тисяч росіян – NYT........PUTIN I SI MOGUT ZADEISTVOVAT'' KITAISKIX GRASHDAN VOIUIUSHIX V UKRAINE POETOMU UKRAINSKII NAROD DOLSHEN EKONOMIT'' VSE RESURSU UCHITUVAIA DOLGII PERIOD BOEVUX DEISTVII.........NEOBXODIMO PRIVLEKAT'' DOBROVOL''TSEV SO VSEGO MIRA POMOGAIUSHIX VOENNUM SPOSOBOM UKRAINSKOMU NARODU VUSTOIAT'' I SOXRANIT'' SEBIA..........Навальный предрек «неизбежное» поражение России в Украине........NUSHNO BUT'' IADOVITOI EXIDNOI TVAR''IU CHTOBU NE ZAMETIT'' PROGRESSIVNUI ROST OPPOZITSUONNOGO DEMOKRATICHESKOGO LIDERA ROSSII===GEROIA ROSSII UVASHAEMOGO GOSPODINA ALEKSEIA NAVAL''NOGO.......ALEKSEI NAVAL''NUI SDELAL MAKSIMAL''NO PROGRESSIVNOE PROUKRAINSKOE DEMOKRATICHESKOE PROBRIUSSEL''SKOE ZAIAVLENIE NAXODIAS'' NE NA VSEMIRNUX KURORTAX A V PUTINSKOI GESTAPOVSKOI TIUR''ME I ETO DOLSHNO BUT'' ZAMECHENO I POCHITAEMO PRESHDE VSEGO ROSSIIANAMI NENAVIDIASHIMI PUTINISTICHESKII DIKTAT I VSEX UPRAVLENTSEV===LIUDEI CHERTA PUTINA===ADSKOI RASHUSTKOI SKVERNU SOBRAVSHEGOSIA DO 2040=GO GODA UNICHTOSHUT'' MILIONU SLAVIAN I PREDSTAVITELEI DRUGIX NARODOV..........=======ALEKSEI NAVAL''NUI===PREZIDENT MIRA MGNOVENNO VOSSTANOVIASHII TERRITORIAL''NUIU TSELOSTNOST'' UKRAINU GRUZII MOLDOVU......========ALEKSEI NAVAL''NUI===PREZIDENT ROSSII 2024.......========PODDERSHU ROSSIISKII NAROD =REVOLIUTSUEI CHELOVECHNOSTI= SVOEGO OTLICHNOGO LIDERA ALEKSEIA NAVAL''NOGO........========SVERGNI NAROD ROSSIISKII PUILO UPURIA CHTOBU NE BULO U ZEMLIAN BEDU I GORIA..........

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися