На Київщині поліція Польщі провела секретну операцію: деталі

На території Київської області співробітники поліції Польщі протягом п'яти місяців проводили спеціальну операцію

На території Київської області співробітники поліції Польщі протягом п'яти місяців проводили спеціальну операцію - вони розмінували місцевість, знешкодивши понад 2000 небезпечних предметів. Про це стало відомо із матеріалу, який опублікувало видання Wirtualna Polska.

Відомо, що особовий склад польської поліції у кількості 98 співробітників брав участь у секретній операції з розмінування території України, звільненої від російських окупантів. Секретність місії була пов'язана з тим, що в українських військах не вистачає саперів, а фахівці НАТО не могли допомогти через ймовірну негативну реакцію Москви.

Інформація про надсекретну місію польських силовиків стала доступною вже після їхнього повернення з України, і з метою безпеки співробітників жодних деталей операції не розголошували.

Місія розпочалася після того, як влада України звернулася до країн — членів об'єднання антитерористичних підрозділів ЄС (ATLAS) із проханням направити до країни своїх фахівців.

Однак із 38 країн в Україну прибули лише сапери з Польщі, для чого, за дорученням голови польського МВС Маріуша Камінскі, було створено Гуманітарний контингент поліції з офіцерів-добровольців, які служили у контртерористичних підрозділах. Так, в Україну прибули 98 польських саперів, які протягом п'яти місяців проводили розмінування звільненої від росіян території Київської області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися