У повітрі Києва різко зросла концентрація шкідливих речовин

У столиці спостерігається погіршення якості повітря

У Києві спостерігається перевищення допустимих концентрацій шкідливих речовин майже на всіх постах моніторингу. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в місті Києві.

Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського проводить систематичний моніторинг концентрації шкідливих речовин в атмосферному повітрі на 15 стаціонарних постах з частотою відбору проб три-чотири рази на добу та шість днів на тиждень.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії, спостерігаються незначні коливання концентрацій завислих речовин (пилу), оксиду вуглецю, діоксиду сірки, діоксиду азоту та формальдегіду.

За даними з постів спостережень ЦГО, сьогодні майже на всіх постах у Києві було зафіксовано перевищення гранично допустимих значень середньодобових концентрацій:

- Діоксид сірки - в 1,3-2,1 рази.

- Діоксид азоту - в 1,5-2,5 рази.

- Формальдегід - в 1-2 рази.

Ці речовини містяться у викидах, що утворюються при спалюванні палива в автомобільних двигунах, у теплоенергетичних та опалювальних установках і при пожежах.

Ці показники в основному відображають забруднення повітря від автотранспорту, оскільки більшість стаціонарних постів спостереження розташовані переважно в зоні впливу автошляхів.

Нагадуємо, що розробники вдосконалили сервіс із імовірними графіками відключення електроенергії на офіційному сайті "ДТЕК Київські електромережі". Тепер тут можна відстежувати наявність або відсутність світла за двома адресами.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися