У Києві покращили графіки відключення світла

Що треба знати споживачам

У Києві вдосконалили сервіс із графіками відключення світла. Про це розповів генеральний директор компанії Yasno Сергій Коваленко, передають "Коментарі".

За його словами, розробники вдосконалити сервіс із імовірними графіками відключення електроенергії на офіційному сайті "ДТЕК Київські електромережі". Тепер тут можна відстежувати наявність або відсутність світла за двома адресами.

"Тобто точно можна знати, коли працювати вдома, коли іти на роботу, а коли - іти в гості (і до кого саме). Для того, щоб порівняти графіки, введіть спочатку першу адресу, тоді натисніть "Додати ще одну адресу для порівняння" і з'явиться друга форма", — розповів Коваленко.

Окрім того, тепер сам графік відключень світла у Києві можна завантажувати у форматі pdf, щоб під час перевірок щоразу не вводити адресу. Також це буде зручним у разі, якщо не буде інтернету.

"Саме про ці дві речі клієнти просили найчастіше, тому ми втілили їх у життя. Є й інші ідеї. Але насправді я хотів би, щоб ні оновлення, ні графіки більше нам не знадобилися", — додав генеральний директор компанії Yasno.

Ситуація в енергосистемі стабілізувалася та вже понад тиждень столиця зі світлом. На сьогодні, 23 лютого, "Укренерго" не надав обмежень споживання електроенергії. Це означає, що в Києві не вимикатимуть світло. Однак киян закликали не вмикати декілька потужних електроприладів одночасно.

Нагадаємо, у Києві змінили правила зняття показань будинкових лічильників. Кияни знову можуть брати участь у процесі щомісячного зняття показань будинкових лічильників тепла разом з фахівцями КП "Київтеплоенерго". З початку цього опалювального сезону цю практику тимчасово призупиняли через безпекові обставини та вимкнення електроенергії. Зараз ситуація стабілізувалась. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві в одному з багатоповерхових житлових будинків встановили сонячні панелі, що дозволяють забезпечити роботу теплопункту в умовах відключення електроенергії. Загальна вартість виконаних енергоефективних робіт в будинку на вулиці Велика Васильківська склала 2,5 мільйони гривень. Більшість цієї суми ОСББ компенсують зі столичного бюджету.

Читайте також, де у Києві оновлюють важливу ділянку тепломережі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися