У Києві оновлюють важливу ділянку тепломережі (ФОТО)

Де та як тривають роботи

У Святошинському районі Києва розпочали оновлення ділянки тепломережі на проспекті Леся Курбаса. Про це розповіли в комунальному підприємстві "Київтеплоенерго", передають "Коментарі".

За даними столичних комунальників, на проспекті Леся Курбаса проводять заміну тепломереж центрального опалення та гарячого водопостачання між житловими будинками. Ця тепломережа була прокладена пів століття тому, в середньому тут усували вісім пошкоджень на рік.

На цій ділянці прокладають понад 100 метрів гнучких пластикових попередньо ізольованих армованих труб швейцарського виробництва. Їхній термін експлуатації становить 49 років. Ремонтні роботи тривають цілодобово з мінімальним відключенням теплопостачання. Для цього працівники "Київтеплоенерго" спочатку монтують нові мережі, потім роблять переключення та демонтаж старих.

Заміна тепломережі на цій ділянці покращить якість теплопостачання для понад 800 киян та одного з найбільших в Україні дитячих закладів – Центру позашкільної роботи Святошинського району, який об’єднує п’ять тисяч дітей.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві в одному з багатоповерхових житлових будинків встановили сонячні панелі, що дозволяють забезпечити роботу теплопункту в умовах відключення електроенергії. Загальна вартість виконаних енергоефективних робіт в будинку на вулиці Велика Васильківська склала 2,5 мільйони гривень. Більшість цієї суми ОСББ компенсують зі столичного бюджету.

Нагадаємо, у Києві встановили потужну сонячну електростанцію. Резервне джерело енергії з’явилося у Святошинському психоневрологічному інтернаті. Цю унікальну сонячну електростанцію Київ отримав як гуманітарну допомогу від французьких партнерів. Альтернативні джерела світла дозволяють почуватися комфортно майже 700 жінкам, які зараз проживають у Святошинському інтернаті, та стабільно працювати персоналу.

Читайте також, що на даху будівлі Києво-Печерської лаври встановили електростанцію з 194 сонячними панелями



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися