На багатоповерхівці у Києві встановили сонячну електростанцію (ФОТО)

Подробиці розповіли в мерії столиці

У Києві в одному з багатоповерхових житлових будинків встановили сонячні панелі на даху, що дозволяють забезпечити роботу теплопункту в умовах відключення електроенергії. Про це розповів заступник мера столиці Петро Пантелеєв, передають "Коментарі".

За його словами, у житловому будинку ОСББ "Художник" провели комплекс енергоефективних заходів, серед яких встановлення сонячних панелей на даху. Мешканці житлового будинку на вулиці Велика Васильківська не вперше беруть участь у міській програмі співфінансування енергоефективних робіт "70% на 30%". За умовами програми 70% вартості робіт оплачує місто, а 30% – збирають та інвестують кияни.

Представник правління ОСББ Денис Скоренко розповів, що система також дозволяє вручну підключати ліфти до батареї. Влітку планують забезпечувати роботу ліфтів також за допомогою сонячної енергії. Загальна вартість виконаних енергоефективних робіт у житловому будинку ОСББ "Художник" склала 2,5 мільйони гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві встановили потужну сонячну електростанцію. Резервне джерело енергії з’явилося у Святошинському психоневрологічному інтернаті. Цю унікальну сонячну електростанцію Київ отримав як гуманітарну допомогу від французьких партнерів. Альтернативні джерела світла дозволяють почуватися комфортно майже 700 жінкам, які зараз проживають у Святошинському інтернаті, та стабільно працювати персоналу.

Нагадаємо, Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" забезпечили безперебійним електропостачанням під час відключення світла в столиці. На даху будівлі лаври встановили електростанцію з 194 сонячними панелями. В зимовий сонячний день сонячна станція дозволяє економити електроенергію від 30 кВт на годину.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Інженер

22 лютого 2023, 09:04

Ліфти від батареї - то недолуга фантазія або автора цього опусу з ознаками замовленної статті або того представника-художника Дениса. Пускові струми передають привіт всім телепням,які прогулювали фізику в школі. Не дуріть людей

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися