В Києво-Печерській лаврі встановили сонячну електростанцію (ФОТО)

Заповіднику допомогли забезпечити безперебійне електропостачання

Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" за допомогою міжнародних організацій забезпечили безперебійним електропостачанням під час відключення світла в столиці. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію закладу.

В столичному заповіднику зазначили, що з початку повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну намагався захистити частину об’єкта зі списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО від руйнування, а з відключеннями електропостачання — звернувся до міжнародних організацій по допомогу з забезпеченням резервного живлення будівель Києво-Печерської лаври. Після цього заповідник отримав від іноземних і українських партнерів генератори.

Окрім того, на даху будівлі Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" встановили електростанцію з 194 сонячними панелями. В зимовий сонячний день сонячна станція дозволяє економити електроенергію від 30 кВт на годину.

Нагадаємо, торік у Києво-Печерській лаврі визнали, що в храмі співали пісню про "матушку-Русь", але спростували звинувачення у молитвах за російських окупантів. Скандал прокоментував намісник Києво-Печерської лаври Павло у відеозверненні.

На скандальне відео, що оприлюднив священник Православної церкви України Михайло Омелян, на якому нібито під час під час богослужіння у Києво-Печерській Лаврі моляться за російських окупантів, відреагували в Службі безпеки України. Керівник СБУ Василь Малюк наголосив, що у відомстві вивчають усі деталі інциденту, що стався в одному з храмів Києво-Печерської лаври. Згодом за фактом інциденту, що в одному з храмів Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" відкрили кримінальне провадження.

Цього року в Києво-Печерській лаврі на Різдво, 7 січня, вперше відбулося богослужіння під проводом очільника Православної церкви України митрополита Епіфанія. Це історична подія для українців. Раніше службу тут правила лише Українська православна церква Московського патріархату. В це Різдво у Києво-Печерській лаврі вперше пролунала різдвяна колядка українською мовою.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на в’їзді в Київ затримали проросійського священика з Харкова. Чоловіка викрили під час перевірки автобуса. У телефоні церковного служителя знайшли безліч номерів російських операторів, листування проросійського спрямування та компрометуючі матеріали російської пропаганди. Затриманий 46-річний пасажир виявився ієреєм в Харківській єпархії. Прикордонникам він розповів, що їде у Києво-Печерську лавру.

Читайте також, що у Києві планують знести незаконний храм-МАФ, розташований поблизу Десятинної церкви.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися