У Києво-Печерській лаврі відповіли на звинувачення у молитвах за окупантів (ВІДЕО)

Як прокоментували скандал в лаврі

У Києво-Печерській лаврі визнали, що в храмі співали пісню про "матушку-Русь", але спростували звинувачення у молитвах за російських окупантів. Скандал прокоментував намісник Києво-Печерської лаври Павло у відеозверненні, передають "Коментарі".

"Виклали це в інтернет, що нібито в лаврі ми молимося за Росію і тому подібне. Це є факт неправдивий, тому що під час літургії ми молимося до Бога, за нашу державу, за наше військо, за нашого президента і поминаємо тільки нашого предстоятеля Української православної церкви Блаженнєйшего митрополита Онуфрія", – заявив Павло.

За його словами, пісня зі словами "Звон плывет, плывет над Россиею, пробуждается матушка–Русь", що лунала на літургії у одного зі священників, була ініціативою мирян. Однак священника вирішили відсторонити від богослужінь.

"Буде строга заборона отця Захарія служити літургії, а також звершувати ці молебні", — повідомив намісник Києво-Печерської лаври Павло.

Повний коментар намісника Києво-Печерської лаври Павла щодо скандалу можна подивитись на відео.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на скандальне відео, що оприлюднив священник Православної церкви України Михайло Омелян, на якому нібито під час під час богослужіння у Києво-Печерській Лаврі моляться за російських окупантів, відреагували в Службі безпеки України. Керівник СБУ Василь Малюк наголосив, що у відомстві вивчають усі деталі інциденту, що стався в одному з храмів Києво-Печерської Лаври.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Макс

15 листопада 2022, 10:02

Гнать всех за паребрик!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися