Молитви за окупантів у Києво-Печерській лаврі: що відомо про скандал (ВІДЕО)

Резонансною справою вже займаються правоохоронці

На скандальне відео, що оприлюднив священник Православної церкви України Михайло Омелян, на якому нібито під час під час богослужіння у Києво-Печерській Лаврі моляться за російських окупантів, відреагували правоохоронці.

Як передають "Коментарі", священник Православної церкви України Михайло Омелян стверджує, що на території Києво-Печерської Лаври під час повномасштабної війни моляться за Росію. Він обурився також поведінкою вірян, які мовчать про такі дії та нагадав про звірства російських окупантів в Бородянці, Бучі, Маріуполі та на інших окупованих територіях України.

"Люди, доки ви будете підтримувати тих, хто належить до "церкви" окупанта?! Наші захисники Батьківщини віддають своє життя захищаючи державу і народ, а в УПЦ, та що ніби не МП, та що зрадила Україну і зараз намагається відбілитися від крові гуманітарною "допомогою" – все ще досі моляться за росію", — прокоментував оприлюднене відео Омелян.

На скандальні кадри вже відреагували в Службі безпеки України. Керівник СБУ Василь Малюк наголосив, що у відомстві вже вивчають усі деталі інциденту, що стався в одному з храмів Києво-Печерської Лаври.

"Ті, хто в умовах повномасштабної війни, яку розв’язала росія проти України, чекає на "пробудження матушкі-русі", мають розуміти, що це шкодить безпеці та інтересам України та наших громадян. І ми не допустимо таких проявів", — заявив керівник СБУ Василь Малюк.

Щодо відео зі служби УПЦ в одному з храмів Києво-Печерської Лаври, оприлюдненого отцем Михайлом Омеляном з ПЦУ, висловився й міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко. Посадовець повідомив, що окрім СБУ, інцидентом займається й поліція.

"Наразі першочергово важливо встановити автентичність відео. Від цього будуть залежати подальші дії та наслідки. В разі, якщо відео є автентичним, ми закликаємо вжити негайних процесуальних дій щодо очільників УПЦ", — йдеться в заяві Ткаченка.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися