Через проросійські співи у Києво-Печерській лаврі відкрили кримінальне провадження

Подробиці розповіли в СБУ

За фактом інциденту, що в одному з храмів Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" відкрили кримінальне провадження. Про це повідомили в Службі безпеки України, передають "Коментарі".

В відомстві зазначили, що 12 листопада цього року в одному з храмів Києво-Печерської лаври під час богослужіння у храмі звучали тези пропагандистського характеру, що вихваляють "русскій мір". Інцидент кваліфікували за ч.1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України – виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України та глорифікація її учасників.

Досудове розслідування триває. Усі матеріали кримінального провадження скерували на відповідні експертизи.

У Києво-Печерській лаврі визнали, що в храмі співали пісню про "матушку-Русь", але спростували звинувачення у молитвах за російських окупантів. Скандал прокоментував намісник Києво-Печерської лаври Павло у відеозверненні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на скандальне відео, що оприлюднив священник Православної церкви України Михайло Омелян, на якому нібито під час під час богослужіння у Києво-Печерській Лаврі моляться за російських окупантів, відреагували в Службі безпеки України. Керівник СБУ Василь Малюк наголосив, що у відомстві вивчають усі деталі інциденту, що стався в одному з храмів Києво-Печерської лаври.

Джерело: https://t.me/SBUkr/5752


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися