У Києві змінили правила зняття показань лічильників

Що треба знати споживачам

У Києві змінили правила зняття показань будинкових лічильників. Про це розповіли в комунальному підприємстві "Київтеплоенерго", передають "Коментарі".

За даними столичних комунальників, кияни знову можуть брати участь у процесі щомісячного зняття показань будинкових лічильників тепла разом з фахівцями КП "Київтеплоенерго". З початку цього опалювального сезону цю практику тимчасово призупиняли через безпекові обставини та вимкнення електроенергії. Зараз ситуація стабілізувалась.

"Усі охочі перевірити показання лічильника тепла свого будинку та коректність нарахувань за опалення відтепер знову можуть це робити щомісяця разом з представником комунального теплопостачального підприємства", — заявили у КП "Київтеплоенерго".

Щоб долучитись до процесу потрібно подати заявку до Центральної диспетчерської служби з питань ЖКГ 1557 за номером телефону (044)500-15-57 (з мобільного) та 1557 (зі стаціонарного) або на сайті: https://1557.kyiv.ua. Зареєструватись можна також за електронною адресою СП "Енергозбут" КП "Київтеплоенерго" – [email protected].

В комунальному підприємстві "Київтеплоенерго" зазначили, що 90% житлових будинків Києва обладнані будинковими приладами обліку. Майже половина з них мають вбудовані модеми для дистанційної передачі даних про обсяги спожитої теплоенергії. Мешканці будинків, де лічильники не мають модемів, можуть долучатися до спільного зняття показань в останню декаду кожного місяця опалювального сезону.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві в одному з багатоповерхових житлових будинків встановили сонячні панелі, що дозволяють забезпечити роботу теплопункту в умовах відключення електроенергії. Загальна вартість виконаних енергоефективних робіт в будинку на вулиці Велика Васильківська склала 2,5 мільйони гривень. Більшість цієї суми ОСББ компенсують зі столичного бюджету.

Нагадаємо, у Києві встановили потужну сонячну електростанцію. Резервне джерело енергії з’явилося у Святошинському психоневрологічному інтернаті. Цю унікальну сонячну електростанцію Київ отримав як гуманітарну допомогу від французьких партнерів. Альтернативні джерела світла дозволяють почуватися комфортно майже 700 жінкам, які зараз проживають у Святошинському інтернаті, та стабільно працювати персоналу.

Читайте також, де у Києві оновлюють важливу ділянку тепломережі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Юрій

24 лютого 2023, 12:23

Змініть назву газети на українську. Що значить "Комментарии Киев"? Ви в своєму розумі? Ви для рашистів віщаєте?

Евгений

22 лютого 2023, 17:39

Поднимите вопрос о регулировании температуры подаваемого теплоносителя в каждом доме в зависимости от температуры окружающей среды.

Евгений

22 лютого 2023, 17:39

Поднимите вопрос о регулировании температуры подаваемого теплоносителя в каждом доме в зависимости от температуры окружающей среды.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися