Що буде з цінами на проїзд в маршрутках Київської області

Поки жоден перевізник узгодження на підвищення цін не отримав

Оператори пасажирських рейсів Київщини вже підготували звернення про перегляд тарифів, на жаль, не в меншу сторону. Про це заявила профільна заступник голови Київської облдержадміністрації Тетяна Щербак.

"Всього в нашому регіоні працює 71 перевізник. З цієї кількості 39 перевізників вже подали в управління пасажирських перевезень економічне обґрунтування на перегляд вартості проїзду на 368 маршрутах. Наші фахівці зараз вивчають усі розрахунки. Поки жоден перевізник узгодження на підвищення цін не отримав", - зазначила Тетяна Щербак.

Вона додала, що в облдержадміністрації почала надходити інформація про підвищення цін деякими перевізниками в односторонньому порядку без узгодження з управлінням.

"У зв'язку з цим глава Київської Василь Володін дав доручення якнайшвидше розібратися в ситуації. Ми вже готуємо звернення в Антимонопольний комітет про наявність антиконкурентних узгоджених дій, а також до Міністерства інфраструктури щодо роз'яснення можливості обґрунтування тарифу, згідно з економічними показниками і методикою розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту. Крім цього, плануємо провести робочу нараду з перевізниками, які самовільно підняли ціни на проїзд, щоб врегулювати тарифи на перевезення ", - уточнила Тетяна Щербак.

Відзначимо, що на території Київщини діє 513 міжміських і міжрайонних маршрутів. Вони з'єднують населені пункти регіону один з одним, а також зі столицею.

Як повідомляв портал "Комменатріі", компания Uber запустила два нових маршрути Uber Shuttle з Троєщини і Позняків на правий берег.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися